Welke soorten vloerkleden zijn er eigenlijk? 


Heb je nieuwe vloerkleden nodig voor in je woning? Dan is het vaak nog lastig om te kiezen. Het is op de eerste plaats belangrijk om te weten wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Daarom helpen we je hier op weg met meer informatie over welke vloerkleden er zijn. Er bestaan diverse soorten met elk hun eigen stijl en eigenschappen. Een vloerkleed dient niet alleen functioneel te zijn, maar het vormt ook een belangrijk decoratief onderdeel van je interieur. Je leest er hier meer over!

Zijn traditionele berbertapijten iets voor jou?
Deze vloerkleden vinden hun oorsprong in de traditie van de handgeweven tapijten van het Berber volk in Noord-Afrika. Ze staan bekend om het feit dat ze vervaardigd zijn uit zachte, dikke wol en hun karakteristieke geometrische patronen. Hoewel dit traditionele tapijten zijn, zien we dat ze tegenwoordig ook steeds vaker als decoratief element worden toegepast in moderne interieurs. Ze voegen een vleugje etnische charme toe aan een ruimte. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in diverse neutrale kleuren. Ze worden vooral geprezen om de gezellige sfeer die ze aan elk interieur toevoegen.

Moderne vloerkleden in een breed scala aan stijlen
Je zult in je zoektocht ontdekken dat er naast de berbertapijten ook heel veel moderne tapijten zijn. Deze moderne kleden omvatten een breed scala aan stijlen, kleuren en patronen. Daarbij worden ze vaak ontworpen met eigentijdse kunst en design in gedachten. Deze kleden kunnen variëren van abstracte prints tot geometrische vormen en felle kleuren. Er is dan ook altijd wel een vloerkleed te vinden dat perfect past bij jouw interieurstijl, bijvoorbeeld als een ware eyecatcher binnen een minimalistisch interieur of juist als aanvulling op een levendig en speels decor. Er is voor ieder wat wils!

hoogpolige tapijten: wat zijn dat eigenlijk?
Hoogpolige vloerkleden zijn tapijten met een weelderige en zachte textuur dankzij de lange vezels. Normaal gesproken spreken we van “hoogpolig” als de pool die door het kleed geweven is minimaal 1 cm lang is. Hierdoor is het hoger en dikker. Ze zijn ideaal voor slaapkamers of gezellige zithoeken, waar comfort centraal staat. Hoogpolige tapijten voelen heerlijk zacht aan onder je voeten. Daarbij geven ze vaak een luxe touch aan het interieur. Je treft ze aan in diverse varianten. Ze kunnen gemaakt zijn van wol, synthetische vezels of hoogwaardig nylon. 

Zoek je eerder laagpolige vloerkleden? Dat kan ook! 

Wil je liever een minder dik tapijt, dan kies je voor een laagpolige variant. Kenmerkend aan deze vloerkleden is dat ze beschikken over opstaande draden die korter zijn dan 1 cm. Wanneer je op zoek bent naar tapijten voor onder meubels, zoals een eettafel en eetstoelen of onder een bureau, dan is dit een betere keuze. Stoelen glijden of schuiven gemakkelijker over een dunner tapijt. Daarnaast is een laagpolig tapijt ook gemakkelijker schoon te maken, omdat het vuil minder snel in de vezels trekt. Tot slot past dit type kleed het beste in een modern en strak interieur. Designs en patronen zijn op dit soort tapijten namelijk veel strakker en veel beter te zien. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?