Heb je last van hooikoorts? Koop een bos rode rozen

Hooikoorts is een groot probleem voor mensen, waarbij niet iedereen evenveel last heeft. Toch is het een allergische reactie op pollen van bloemen en planten die veel ongemak met zich mee kunnen brengen. Het verdragen van bloemen binnen én buiten is lastig, omdat de pollen de allergische reactie kunnen veroorzaken. Maar er is een uitweg, namelijk de bos rode rozen. Je kunt deze (meestal) veilig bij jezelf of bij iemand anders op tafel zetten zonder dat er een allergische reactie van hooikoorts wordt veroorzaakt. En uiteindelijk kun je ze zelfs als droogbloem gebruiken om nog langer ervan te kunnen genieten. 

Waarom zou je bloemen in huis neerzetten? 

Het plaatsen van een bos of boeket bloemen in huis staat mooi van je interieur en als je ernaar kijkt wordt je vrolijk. Het geeft een vorm van veiligheid aan je gevoel en daarbij sla je herinneringen beter op, is uit onderzoek gebleken. Dit is een van de grote voordelen van het neerzetten van bloemen op bijvoorbeeld je werkkamer. 

Een ander voordeel is je concentratie die je kunt verbeteren met bloemen, of een bos rode rozen. Uit datzelfde onderzoek is gebleken dat je jouw concentratie met zo’n 20% kan verbeteren als je in huis regelmatig naar een mooi boeket aan kijkt. En wie wil dat nu niet? Want een betere concentratie betekent ook grotere productiviteit. 

Een bos rode rozen heeft een laag gehalte pollen

Als het gaat om de hooikoorts dan hebben we het vaak over de hoeveelheid pollen en het type pollen. Het voordeel van rozen, en dan met name een bos rode rozen, is dat dit type bloem een laag pollen-gehalte heeft. Dat houdt in dat mensen die gevoelig zijn voor hooikoorts niet of nauwelijks reageren op de enkele pol die vrijkomt. Dit geldt ook voor de pioenrozen. 

Waar je wel rekening mee moet houden is dat als je grote bossen rozen neer gaat zetten het pollengehalte automatisch stijgt. Het gehalte is namelijk per bloem en hoe meer bloemen, hoe meer pollen onderaan de streep. Kies dus niet voor een bos rode rozen met 50 stuks, maar ga voor een kleiner bosje van bijvoorbeeld 15 stuks. Als je merkt dat je hier geen last van hebt kun je altijd een keer kijken of je een grotere bos neer kan zetten, maar let op dat een te grote bos hooikoorts dus kan triggeren. 

Een bos rode rozen kun je ook drogen

Als de bos rode rozen even heeft gestaan kun je er ook voor kiezen om de bos, of een aantal bloemen ervan, te drogen, zodat je er lang plezier van hebt. Het is verstandig om te wachten tot de knoppen volledig zijn uitgekomen en verwijder de lelijke bladeren voordat je ze laat drogen. Gebruik een koele, droge en donkere plek om de rozen te laten drogen. Als je vaker rozen droogt dan kun je ook een droogmiddel gebruiken in een afgesloten doos waarmee je het proces van het droge kan versnellen.