Bezoek het Kröller-müller museum voor kunstwerken van René Lalique

Wanneer u eenmaal het Kröller-müller museum heeft bezocht, gaat u er geen genoeg meer van krijgen. Dit komt door de prachtstukken van René Lalique en Jan Toorop.

Inspiratiebron van het Kröller-müller museum

René Lalique en Jan Toorop waren de inspiratiebronnen van het Kröller-müller museum. René Lalique was een kunstenaar van 1860 tot 1945. René Lalique heeft zijn land Frankrijk goed vertegenwoordigt met zijn kunstwerken in die tijd. Zijn specialiteit waren juwelen en glaswerken met prachtige details, die je in het eerste oogopslag niet snel zal zien. Zijn bijnaam was dan ook de Da Vinci onder de juwelen. Het is heel raar dat hij niet zo bekend is onder de mensen. terwijl het een van de beste kunstenaars ooit was. Hij was gedetailleerd in zijn werk. Door die details hangen er schermen door het museum waar je de kunstwerken kan inzoomen, zo zie je pas echt wat de kunstwerken bijzonder maakt.

Jan Toorop was een kunstenaar die leefde van 1858 tot 1928. Hij had prachtige kunstwerken. Zijn specialiteit was de beeldende kunst. Hij is een grote inspiratiebron voor jong en oud als het gaat om kunst. De technieken die we nu gebruiken zijn nog niks vergeleken met de technieken van Jan Toorop.